Vroeg of laat krijg je te maken met angst

Het is niet anders.

Leiders die zich ontwikkelen en reflecteren op zichzelf, omdat ze leiders met een missie zijn, krijgen vroeg of laat te maken met angst.

Jij kent het ongetwijfeld ook.

Heb ik wel het goede besluit genomen?
Was ik niet te stevig in het gesprek met die collega?
Hoe ga ik in het MT zeggen dat ik eigenlijk iets heel anders vind?

Twijfel die in je achterhoofd zeurt: ‘Is wat ik doe, wel goed genoeg?

Bijna alle leiders die ik spreek willen diep van binnen dit: eindelijk nou wel eens af, van die twijfel en onzekerheid.

Ik ken ze zelf zo ontzettend goed; twijfels, onzekerheid en ja, ook angst. Bij iedere nieuwe opdracht of project steken ze vroeg of laat weer de kop op.

Ik herinner me als de dag van gisteren dat ik 14 jaar geleden voor het eerst met een team een workshop zou doen over systemische patronen. Hoe dichter bij de afgesproken datum, hoe groter mijn angst.

In mijn hoofd klonk de angst zo:

Hoe kon ik zo enthousiast en vol vuur met die teamleider hebben gesproken over wat de workshop op zou leveren? Hij koopt een kat in de zak. Ik heb helemaal geen ervaring met systemisch werk! Waar haalde ik het lef vandaan om met een heel team aan de slag te gaan?
Wat nou, als ze niet snappen wat ik bedoel? Ze vinden mijn oefeningen natuurlijk zweverig gedoe. En wat, als er helemaal niks uitkomt? Als er niks gebeurt? Als niemand iets voelt of denkt, als er geen enkel inzicht komt?

Het zweet brak me uit en ik kon nergens anders meer aan denken. Weg creativiteit en weg plezier.

Weg energie

Tot me ineens toch iets inviel: de andere kant. Eén van de belangrijke dingen die ik leerde in mijn gestaltopleiding.

Er is altijd een andere kant

Ik dacht aan m’n twee belangrijkste leermeesters in het systemisch werk; Ellie van der Est en Judith Hemming. Wat zouden zij tegen me zeggen?
Het duurde even voor ik me echt kon verbinden, maar toen hoorde ik ze bijna praten. Judith zei: ‘You are totally ready and you will grow into it while you facilitate the team’ En Ellie zei: ‘Er komt alleen werk op je pad dat je aankunt.’

Zo kwam mijn vertrouwen weer een beetje terug. Ik kon weer nadenken en de angst binnen proporties houden.
Het werd een mooie middag. Inderdaad begon het team een beetje onwennig aan mijn oefeningen, maar ze waren blij met de nieuwe inzichten en vooral met de verbinding die onderling ontstond.

Liep de middag volgens mijn plan? Zeker niet, maar ik leerde me een hoedje en de mensen in mijn workshop ook.
Een ervaring waarmee mijn vertrouwen als leiderschapscoach groeide.

Je begrijpt, net als bij jou, zijn er iedere keer weer nieuwe plannen en andere opdrachten die spannend zijn, omdat ik niet precies weet hoe het zal gaan of omdat ik het nog nooit gedaan heb.

Want niets blijft hetzelfde – alles verandert

En nog steeds denk ik dan, vroeg of laat, dezelfde gedachten.
Het grote verschil is, dat ik moed en vertrouwen veel dichter bij me heb. Die hebben inmiddels óók duidelijke stemmen.

Welke bronnen voeden jouw moed en vertrouwen?

Een dag in je eigen bronnen duiken? Twee keer per jaar geef ik de workshop Bronnen voor Leiderschap in Delfgauw.

Met een kleine groep leiders duik je in het Wiel van Leiderschap en verandering. Je vindt onvermoede bronnen om in spannende situaties moed te verzamelen en te doen wat nodig is. Kijk hier voor meer info.

Eigen foto: Sicilië april 2024

Meer blogs

Wat teamontwikkeling te maken heeft met paarse boerenkool

De paarse boerenkool vind ik het lekkerst. Grof gesneden de pan in met geroosterde tomaatjes en limabonen, nootmuskaat, knoflook en citroenrasp. Eet ik mijn vingers bij op. De voldoening maakt het extra lekker: boerenkool en tomaten komen uit mijn eigen tuin....

Gevoelens en leiderschap? Nah, niet professioneel. Toch?

‘Ja, maar dan ben ik zo’n emotionele vrouw…’ Ik praat met Inge, een intelligente leidinggevende in een welzijnsorganisatie. Ze vertelt over een gesprek dat ze had met háár leidinggevende. Hij wilde beknibbelen op het scholingsbudget van één van haar teamleden en ze...

Je las een blog van mij, Alice Wiegers. Leuk als je reageert of mijn blog deelt.

Wil jij je leiderschap ontwikkelen? Dit kan ik doen voor jou:


Individuele coaching – leiderschap op jouw manier: helderheid, rust en impact.
Bronnen voor leiderschap – durven doen wat nodig is met moed en vertrouwen - workshop van een dag met kleine groep leiders.
Teamcoaching - lastige kwesties durven delen, meer openheid en energie in je team.

En verder:
Wie is Alice?
Wat klanten zeggen

Inspiratie over leiderschap in je inbox? Inzichten en ervaringen van leiders die ik tegenkom, reflectievragen, boekentips enz.

Share This