Heldere grenzen

Training persoonlijk leiderschap voor vrouwen met een missie

Data 2024 binnenkort bekend – interesse? Stuur me een bericht

Je geeft leiding aan een team en het werk gaat goed. Je hebt inmiddels aardig wat ervaring en je krijgt erkenning van collega’s. Jullie missie ligt je na aan het hart, je vindt het belangrijk om van betekenis te zijn voor anderen en daar zet je je vol voor in. Natuurlijk ben je daarbij ook wel eens tegen je grenzen aangelopen. Dat overkomt je niet meer, daar pas je wel voor op.

Toch voelt de verantwoordelijkheid soms zwaar

Af en toe voelt het alsof je het allemaal alleen moet doen. Je krijgt het benauwd van de gedachte dat het je niet gaat lukken, leidinggeven en invloed uitoefenen. Soms flitst het door je hoofd dat je op een dag door de mand zult vallen.

Je wilt jezelf krachtig positioneren, maar je wilt niet hard zijn. Je wilt duidelijk zijn over je grenzen, maar ook aandacht hebben voor anderen. Je hebt je focus scherp op het resultaat, en je wil ook ruimte houden voor het proces. Je wilt niet het één of het ander, je wilt het allebei.

Hoe wil je verder vanaf hier?

Je hebt ambities en je wil doorgroeien. Maar je merkt ook dat je daar een prijs voor moet betalen en je vraagt je af of je dat wel wil.

Om hulp vragen ligt niet zo in je natuur. Als je het tóch doet, krijg je soms advies dat niet bij je past. Je wilt het op je eigen manier doen en je dáár zeker over voelen.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe kun je die zekerheid over je eigen koers verder ontwikkelen?

In de training Heldere grenzen leer je precies dat: met vertrouwen je eigen keuzes maken én je eigen grenzen respecteren.

Grenzen zijn geweldige raadgevers

Als je je grenzen beter leert voelen en precies luistert naar wat ze betekenen, kun je met meer gemak helemaal gaan staan voor jezelf. Staan voor wie jij bent en voor wat jij belangrijk vindt.

Het gaat er niet om, dat je jouw grens nooit meer over mag gaan. Iedereen komt in situaties dat je het te doen hebt met wat je op je bord krijgt. Soms moet je nou eenmaal inspringen in een crisissituatie of zorgen voor een ander die iets overkomt.

Het gaat erom dat jij beslist waar je energie in steekt en waarin niet. Die bewuste keuze geeft rust. En die keuze kun je maken als je je grenzen glashelder waarneemt.

Kracht koppelen aan wijsheid

Met de training Heldere Grenzen zet je de volgende stap in jouw persoonlijk leiderschap. Je duikt diep in wat voor jou belangrijk is in je werk en in je leven. Je ontdekt welke keuzes zich aandienen en je leert hoe je die kunt maken vanuit vertrouwen op je eigen wijsheid.

Door systemische werkvormen merk je hoe je kracht en ervaring kunt verbinden met je intuïtie. Hoe je sterk zijn kunt doorweven met zacht zijn. Door ervaringsgericht en belichaamd werken, leer je hoe je je uit kunt spreken over wat je vindt en jezelf serieus te nemen als je het even niet weet.

Met deze training versterk je het fundament van je leiderschap. Dat brengt je meer rust, balans en impact. In je werk en in je leven.

Bel me voor een vrijblijvend gesprek om uit te zoeken of deze training jou verder gaat helpen. Ik ontmoet je graag!

Ik luister naar wat me energie geeft

Ik heb geleerd door bewuster met mezelf in verbinding te staan, nog meer verbonden te zijn met mijn omgeving. Geleerd te luisteren naar wat energie geeft en dat het goed is zoals het is. Ik heb meer rust en focus.

Lees verder

Stella Tempelaar
unitmanager Rotterdam Zuid en PIJ, Reclassering Nederland

De training Heldere Grenzen in het kort

  • Een compleet traject persoonlijk leiderschap: 4 hele dagen op een fijne plek in Rotterdam, een lekkere en gezonde lunch en snacks inbegrepen
  • Een individuele coaching sessie van 2 uur
  • In de tijd tussen de trainingsdagen zelf aan de slag met je persoonlijke doelen
  • Een kleine groep van maximaal 6 vrouwen: veilig, ruimte voor individuele aandacht, veel leren van elkaar
  • Creatieve en systemische werkvormen geven je inzicht in diepgewortelde patronen én geven je nieuw perspectief
  • Door het doen van zachte fysieke oefeningen en eenvoudige meditaties ga je je grenzen beter voelen en kun je er makkelijker naar luisteren
  • In je persoonlijke online ruimte vind je de hand-outs van de oefeningen en de opdrachten voor tussen de trainingsdagen
  • Support aan elkaar in een onlinegroep op Signal
  • Deelname op basis van een intakegesprek via Zoom of op mijn werkplek bij GoodPlace2Work
  • Data 2024 binnenkort beschikbaar.

Spreekt het programma je aan maar wil je zeker weten of deze training iets voor jou is? Bel me of maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Meer over het programma

Dag 1 | Jouw plek in verschillende contexten

We maken kennis met elkaar en brengen in woord en beeld wat jouw verlangen is. Deze eerste dag staat in het teken van jouw plek in verschillende contexten. Wat heb je geleerd over grenzen in andere situaties dan werk? Hoe resoneert dat met jouw leidersrol nu? Je maakt een visueel overzicht van de verschillende contexten waar je deel van uitmaakt. Wat valt op en welke betekenis geef jij daaraan?

Op deze dag besteden we uitgebreid aandacht aan de zwakke signalen die je waarneemt in je lichaam. Welke informatie geven ze je en hoe kun je die informatie benutten voor de vragen die je bezighouden?

Dag 2 | Geven & nemen

Als het over grenzen gaat, dan gaat het over geven en nemen. Iedere interactie tussen mensen gaat namelijk over uitwisselen. Uitwisselen van woorden, energie, hulp, geld, of iets anders.

In de ideale situatie is geven en nemen ongeveer in balans. Op deze tweede dag onderzoek je wat jouw historie is met geven en nemen. Je krijgt inzicht in jouw rol in die dynamiek, ontdekt wat je eerste voorkeur is en wat jou dat tot nu toe gebracht heeft.

We oefenen hoe je met compassie naar jezelf kunt kijken. Je leert hoe je meer naar je lichaam kunt luisteren om te weten wat goed is voor jou.

Tot slot maken we de vertaling naar hoe geven en nemen effect heeft in jouw werk; met jouw collega’s en in jouw team. Je ontdekt welk effect jouw handelen heeft op de mensen om je heen en met je eigen wijsheid ontdek je nieuwe manieren om te handelen.

Dag 3 | Bewust in interactie

Je bent al meer vertrouwd met het waarnemen van je grenzen en je hebt ontdekt welke waardevolle informatie ze je kunnen geven. Op deze derde dag leer je hoe je je over dat alles uitspreekt. Je ontdekt het verschil tussen JA zeggen en geen-NEE zeggen. Je leert hoe de chemie van stress en aandacht werkt in je lichaam en je oefent hoe je die kunt hanteren.

In de interactie met anderen worden grenzen altijd spannend. Je leert daarom een techniek om je helder uit te spreken, met respect voor de ander én voor je zelf. We oefenen in een veilige setting met situaties uit de praktijk van de groep.

Dag 4 | Heldere grenzen integreren in je leven

Je hebt ondertussen veel geleerd over hoe je je leidersplek helemaal inneemt, hoe je de uitwisseling tussen geven en nemen gezond houdt en hoe je je helder uitspreekt.

Op deze dag kijken we terug en vooruit. Waar ben je nu in je ontwikkeling? Hoe kun je wat je geleerd hebt duurzaam onderdeel maken van je leven en je werk?

Je gaat op zoek naar wat en wie je hulpbronnen zijn en wat en wie je tegenspelers. Een innerlijke criticus bijvoorbeeld die je waarschuwt om toch vooral te blijven doen wat je altijd deed. Of een collega bij wie je je altijd een maatje kleiner voelt. In een systemische werkvorm ontdek je wat ieder van die stemmen je te vertellen heeft.

Met behulp van een creatieve werkvorm en een gezamenlijk ritueel verankeren we alles wat je geleerd hebt. Daarmee kan de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt beklijven en verder groeien. Je maakt een tastbaar aandenken om jezelf steeds weer te herinneren aan je verlangen en om met liefde te blijven kijken naar jezelf en waar je nu staat.

Samen met de anderen bespreek je hoe je elkaar na de training kunt blijven ondersteunen.

Spreekt dit programma je aan? Wil je meer weten? Bel me voor een vrijblijvend gesprek of mail me voor meer informatie. Ik reageer binnen een werkdag.

Mijn eigen wijsheid borrelde op

Alice heeft me geholpen bij het toegankelijk maken van mijn eigen wijsheid over de vragen die me bezighouden. Haar manier van werken bracht bijna vanzelf kennis in me naar boven. Ik wist niet dat die er was en dat die zo relevant blijkt te zijn.

Lees verder

Soraya Beumer
directeur bestuurder forensisch centrum Teylingereind

Praktisch

Data van de training in 2024 op vrijdagen: binnenkort bekend

Fijne locatie voor de training is Depot Noord, hartje Rotterdam, 10 min van CS. Een sfeervolle plek met historie. Op de trainingsdagen ben je welkom vanaf 9.15 uur. De werktijden zijn van 9.30 – 17.00. Een lekkere en gezonde lunch is inbegrepen. Je persoonlijke coaching is op afspraak bij GoodPlace2Work of via Zoom.

De investering voor het complete traject is € 2.995,00. Zelfstandig ondernemers betalen € 2.595,00. Deze bedragen zijn ex btw.

Wil je weten of dit programma iets is voor jou? Plan je belafspraak met mij, dan vertel ik je meer.

Liever op je eigen tempo en in je eigen tijd?

Ik ben bezig met het maken van een onlineversie van deze training. Je kunt de oefeningen dan stap voor stap zelf doen. In je eigen tempo en waar je maar wilt.

Je kunt kiezen tussen een zelfstudie-variant of de training aanvullen met 2 online coaching sessies met mij.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling van het onlineprogramma en misschien deelnemen aan de try-out? Stuur me een mailtje.

Maatwerk in jouw organisatie?

Natuurlijk maak ik met plezier deze training op maat voor jouw team of organisatie. Bel me over de mogelijkheden.

Training Heldere Grenzen zorgt voor vitaliteit bij onze vrouwelijke potentials

In onze organisatie werken mensen die hun werk met passie doen. Soms gaat die betrokkenheid verder dan goed voor ze is. De deelnemers aan de training Heldere Grenzen zijn bewust andere keuzes gaan maken. Ze gunnen zichzelf meer. Dat zorgt voor vitaliteit, óók op het werk

Lees verder

Merel Jansen
HR adviseur Reclassering Nederland

Veelgestelde vragen

Waarom is deze training alleen voor vrouwen?

Door opvoeding en socialisatie ben je als vrouw vaker gericht op het welbevinden van iedereen om je heen. Daarmee heeft het thema grenzen voor vrouwen niet alleen een persoonlijk aspect, maar ook een maatschappelijke en een systemische kant, die invloed heeft op hoe je als vrouw je leidersrol vormgeeft. In een groep met alleen vrouwen is er meer herkenning en veiligheid om met dit thema aan het werk te gaan.

Ik twijfel tussen individuele coaching en de training Heldere Grenzen

Goed om je twijfel te onderzoeken. Misschien spreekt de inhoud van Heldere Grenzen je aan, maar werk je liever individueel? Of misschien vind je een groep juist fijn, maar twijfel je over de inhoud van Heldere Grenzen? Plan hier je kennismaking in, dan bekijken we samen wat voor jou voor- en nadelen zijn en kies jij wat jou het beste past.

Ik ben adviseur, projectleider, zelfstandig ondernemer. Is deze training ook voor mij?

Jazeker. Ook in deze rollen is het van belang om voor jezelf en je eigen professionaliteit te gaan staan op jouw manier. Als je je herkent in het verhaal, ben je van harte welkom!

Wat is de tijdsinvestering van deze training?

Naast de trainingsdagen en de individuele caoching, ga je zelf aan de slag door nieuw gedrag uit te proberen in dagelijks (werk) situaties. Ga uit van ongeveer 50% voorbereidings- en verwerkingstijd. In totaal ongeveer 50 tot 60 uur.

Ik wil graag meedoen, maar de investering is voor mij een probleem.

In ieder groep reserveer ik 1 plek met een aangepast tarief. Bel me voor meer informatie.

Het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen te betalen. Zie daarvoor de voorwaarden.

Een alternatief is de onlinetraining Heldere grenzen. Die heeft een andere prijs.

Wat is het verschil tussen de live training en de online training?

Het belangrijkste verschil is dat de livetraining in een groep plaatsvindt en de onlinetraining individueel is. Afhankelijk van de dynamiek in de groep en de inbreng van de vrouwen maak ik keuzes voor werkvormen. In een groep leer je ook veel van elkaar. In het onlineprogramma volg je de verschillende onderdelen zelfstandig, thuis of waar je ook bent, in je eigen tijd en tempo. De prijs is natuurlijk ook een verschil. Mail me als je hierover informatie wilt ontvangen.