Bronnen voor Leiderschap

Weten wat te doen als het spannend is – 19 juni Delfgauw

Op sommige momenten ben ik me er ineens hyper-bewust van. Van die stroom van voortdurende verandering die het leven is. Hoe ik daarin meebeweeg, maar ook hoe ik die stroom soms tegenhoud.

Leven en leiderschap verschillen niet zoveel van elkaar. In een leidende rol heb je voortdurend te maken met verandering, met meebewegen én met weerstand, van anderen en van jezelf.

In sommige situaties weet je wat je te doen hebt, maar is het spannend en voel je je onzeker. In andere situaties weet je dat het aan jou is om de eerste stap te zetten, maar heb je geen idee waar je uit gaat komen.

Zulke situaties vragen moed en vertrouwen

Het helpt niet als anderen tegen je zeggen: ‘Joh, dat kun je wel, dat komt goed!’

Je hoofd maakt overuren, maar je blijft steken in dezelfde riedel. Je hebt andere bronnen nodig. Bronnen in jezelf.

Ik las een plank vol boeken over verandering – materie om op te studeren. Toen ik in 2009 voor het eerst op een wiel stond, vielen er kwartjes. Door die fysieke ervaring waarbij al mijn zintuigen aan stonden, snapte ik ineens waar de veranderstroom stokte en wat ik te doen had.

Workshop

Op 19 juni geef ik een workshop over het wiel van Leiderschap en Verandering. Je maakt kennis met de 4 richtingen via creatieve en ervaringsgerichte oefeningen met jouw eigen vraag als werkmateriaal.

Het wiel vertegenwoordigt de cyclus van het leven; de seizoenen in de natuur, het ritme van dag en nacht.

De vier richtingen staan voor de verschillende energieën in de fases van ieder ontwikkelingsproces. Een rijke bron van wijsheid als je te maken hebt met verandering en ontwikkeling in je team en/of je organisatie.

De richtingwijzers voor je eigen wijsheid zitten niet in je hoofd, maar in je lijf. De systemische benadering geeft je toegang tot nieuwe bronnen.

 

Voorbereiding: jouw eigen vraag

Tijdens de oefeningen en werkvormen staat steeds jouw eigen vraag centraal. Voorafgaand aan de worskhop krijg je een voorbereidingsopdracht om je aandacht alvast te richten op wat er speelt.

Dat kan gaan over hoe je omgaat met weerstand in je team, over een keuze die je te maken hebt of over hoe je je uitspreekt als je het anders ziet dan je collega’s in het MT, of…

Aan het einde van de workshop dag heb je helder welke volgende stap je gaat zetten, hoe je dat aan gaat pakken en op welke manier je jezelf daarbij kunt ondersteunen.

Van managen naar leiden

Het was een mooie dag met een uitgebalanceerd programma. Zonder haast gingen we op zoek naar de bronnen waaruit we putten, en ervoeren we hoe ze te benutten. Heel waardevol! Een aanrader voor wie niet (alleen) wil managen, maar ook wil leiden.

Reimke Willemze
manager GGD zhz, deelnemer op 21 juni ’23

Deze workshop is voor jou

– als je te maken hebt met verandering en daarin leiderschap wil nemen (leidinggevende, projectleider, coach, zzp-er)

– als je een dag lang afstand wil nemen van je dagelijkse actiemodus en de tijd wil nemen om te luisteren naar jezelf

– als je wilt leren hoe je je innerlijke signalen kunt verbinden aan de verandering waar je leiding aan geeft

– als je stevigheid en moed wilt verzamelen om te doen wat nodig én spannend is.

 

Praktisch

Ik geef de workshop op Buitengoed De Uylenburg, in het landelijke Delfgauw, onder de rook van Rotterdam, 12 min fietsen van Station Delft.

Groep van min 5 en max 8 deelnemers; leren van elkaar én persoonlijke aandacht.

Datum: woensdag 19 juni ’24 van 9.30 – 17.00 uur, inloop vanaf 9.15 uur.

Kosten: € 345,00 lekkere lunch en tussendoortjes inclusief. De workshop is vrijgesteld van btw.

Wil je graag meedoen en heb je een smalle beurs? Neem dan contact op. Er is ruimte voor 1 deelnemer op een aangepast tarief.

Early bird: geef je je op vóór 15 mei dan krijg je een 1-op-1 na-gesprek (30 min, online) cadeau.

Oude culturen en tradities van ver voor onze jaartelling, verspreid over de hele wereld, ontwikkelden en gebruikten de wijsheid van het medicijnwiel.

Op een wiel heeft een mens haar menselijke maat. Je staat op een landkaart van een levend creatieproces en ervaart dat je onderdeel bent van een groter geheel.

Ook 1-op-1 is het mogelijk om te werken met het wiel. Dat heeft een eigen dynamiek. In een groep is het veld sterker en leer je ook van elkaar.

Wil je eerst kennismaken? Welkom!

Heb je vragen of twijfel je of deze workshop iets voor jou is? Goed om het daar even over te hebben.

Plan je online afspraak met me in, bel me, of stuur een mailtje.

Ik reageer binnen een werkdag.

In 2011 volgde ik bij Ellie van der Est mijn eerste workshop Wiel van Leiderschap en Verandering. De gelaagdheid en de eindeloze mogelijkheden van het wiel raakte me in wie ik diep van binnen ben en maakte me nieuwsgierig naar meer. Vanaf 2017 volgde ik verschillende trainingen bij Daan van Kampenhout en in 2019 ben ik gecertificeerd als facilitator Systemic Ritual®

Lef om te doen wat ik te doen heb

Het was een speciale dag, rijk. Dankzij de fijne begeleiding van Alice durfde ik de diepte in te stappen en werd me helder wat ik te doen heb.

Judith Westeneng
manager bij Veilig Thuis Rotterdam, deelnemer op 21 juni ’23