Bronnen voor Leiderschap

13 december Delfgauw | 19 december Groningen

Op sommige momenten ben ik me er ineens hyper-bewust van. Van die stroom van voortdurende verandering die het leven is. Hoe ik daarin meebeweeg, maar ook hoe ik die stroom soms tegenhoud.

Leven en leiderschap verschillen niet zoveel van elkaar. In een leidende rol heb je voortdurend te maken met verandering, met meebewegen én met weerstand, van anderen en van jezelf.

In sommige situaties weet je wat je te doen hebt, maar is het spannend en voel je je onzeker. In andere situaties weet je dat het aan jou is om de eerste stap te zetten, maar heb je geen idee waar je uit gaat komen.

Zulke situaties vragen moed en vertrouwen

Het helpt niet als anderen tegen je zeggen: ‘Joh, dat kun je wel, dat komt goed!’

Je hoofd maakt overuren, maar je blijft steken in dezelfde riedel. Je hebt andere bronnen nodig. Bronnen in jezelf.

Workshop

De workshop bronnen voor leiderschap gaf ik op 21 juni voor de eerste keer, graag nodig ik je uit voor de 2e ronde in 2023 rond mid-winter.

Je werkt met een vraag die jou op dat moment bezig houdt. Een vraag over hoe je omgaat met weerstand in je team, over een keuze die je te maken hebt of over hoe je je uitspreekt als je het anders ziet dan je collega’s in het MT, of…

Je gaat op zoek naar jouw bronnen voor leiderschap.

 

Programma

We werken met ervaringsgerichte en creatieve werkvormen; de richtingwijzers voor je eigen wijsheid zitten niet in je hoofd, maar in je lijf. De systemische benadering geeft je toegang tot nieuwe bronnen.

We verdiepen ons in het Wiel van Leiderschap en Verandering. Het wiel vertegenwoordigt de cyclus van het leven; de seizoenen in de natuur, het ritme van dag en nacht.

De vier richtingen staan voor de verschillende energieën in de fases van ieder ontwikkelingsproces. Een rijke bron van wijsheid.

De winterversie van deze workshop is afgestemd op de thema’s en behoeften die het midden van de winter met zich meebrengt in (persoonlijk) leiderschap.

Aan het einde van de dag heb je helderheid in je hoofd en stevigheid in je lijf; richting en support voor de volgende stap met je vraag.

Van managen naar leiden

Het was een mooie dag met een uitgebalanceerd programma. Zonder haast gingen we op zoek naar de bronnen waaruit we putten, en ervoeren we hoe ze te benutten. Heel waardevol! Een aanrader voor wie niet (alleen) wil managen, maar ook wil leiden.

Reimke Willemze
manager GGD zhz, deelnemer op 21 juni ’23

Deze workshop is voor jou

– als je te maken hebt met verandering en daarin leiderschap wil nemen (leidinggevende, projectleider, coach, zzp-er)

– als je een dag lang afstand wil nemen van je dagelijkse actiemodus en de tijd wil nemen om te luisteren naar jezelf

– als je wilt leren hoe je je innerlijke signalen kunt verbinden aan de verandering waar je leiding aan geeft

 

Praktisch

Ik geef de workshop op 2 plekken: in het landelijke Delfgauw, onder de rook van Rotterdam, en op speciaal verzoek óók in Groningen.

Delfgauw: woensdag 13 december ’23 van 9.30 – 17.00 uur, inloop vanaf 9.15 uur.
Locatie: Buitengoed De Uylenburg , 12 min fietsen van Station Delft.

Groningen: dinsdag 19 december ’23 van 9.30 – 17.00 uur, inloop vanaf 9.15 uur.
Locatie: Meer Ruimte , 12 minuten fietsen van Station Groningen.

Groep max 8 deelnemers; leren van elkaar én persoonlijke aandacht.

Kosten: organisaties € 325 en zzp € 225, lekkere lunch en tussendoortjes inclusief.

Wil je graag meedoen en heb je een smalle beurs? Neem dan contact op. Er is ruimte voor 1 deelnemer op een aangepast tarief.

Early bird: geef je je op vóór 15 oktober, dan krijg je een 1-op-1 na-gesprek (30 min, online) cadeau.

Oude culturen en tradities van ver voor onze jaartelling, verspreid over de hele wereld, ontwikkelden en gebruikten de wijsheid van het medicijnwiel.

Op een wiel heeft een mens haar menselijke maat. Je staat in een landkaart van de stroom van het leven en ervaart op een naturlijke manier dat je onderdeel bent van een groter geheel.

Ook 1-op-1 is het mogelijk om te werken met het wiel. Dat heeft een eigen dynamiek. In een groep is het veld sterker en leer je ook van elkaar.

Wil je eerst kennismaken? Welkom!

Heb je vragen of twijfel je of deze workshop iets voor jou is? Goed om het daar even over te hebben.

Plan hier je online afspraak met me in, bel me, of stuur een mailtje.

Ik reageer binnen een werkdag.

In 2011 volgde ik bij Ellie van der Est mijn eerste workshop Wiel van Leiderschap en Verandering. De gelaagdheid en de eindeloze mogelijkheden van het wiel raakte me in wie ik diep van binnen ben en maakte me nieuwsgierig naar meer. Vanaf 2017 volgde ik verschillende trainingen bij Daan van Kampenhout en in 2019 ben ik gecertificeerd als facilitator Systemic Ritual®

Lef om te doen wat ik te doen heb

Het was een speciale dag, rijk. Dankzij de fijne begeleiding van Alice durfde ik de diepte in te stappen en werd me helder wat ik te doen heb.

Judith Westeneng
manager bij Veilig Thuis Rotterdam, deelnemer op 21 juni ’23