Leiderschap vanuit wie jij bent

Individuele coaching voor vrouwen met een missie

Jij hebt je basis goed op orde. Hard gewerkt en veel geleerd. Je geeft leiding aan een team of je werkt als zelfstandig professional.

Je werk is van betekenis voor anderen én voor jou. Je wilt je werk goed doen, dus je zet je in met alles wat je hebt. Je bent betrokken en bevlogen, net als je collega’s. Ook buiten je werk zit je niet vaak stil. Je hebt een druk sociaal leven, de zorg voor een gezin of je doet een studie naast je werk.

Soms bekruipt je het gevoel dat je overal de kar trekt …en dat kost energie

Misschien heb je voor het eerst een leidinggevende functie en in de organisatie waar je werkt is een grote verandering aan de gang. Doe je het wel goed? Geef je de mensen in je team wel wat ze nodig hebben?

Of je bent een ervaren leidinggevende en je team en collega’s zien jou als iemand op wie ze kunnen bouwen. Toch voel je je in sommige situaties onzeker. Hoe verstevig je het fundament onder je leiderschap zodat je je met meer vertrouwen kunt positioneren binnen en buiten de organisatie?

Mogelijk is je baan jou op het lijf geschreven en doe je je werk met veel plezier. Maar de koers die de organisatie nu in slaat maakt je aan het twijfelen. Wat vraagt deze verandering van jou? Wat wil je eigenlijk zelf? Ben je hier nog wel op je plek?

Bewuster in verbinding met mezelf

Alice hielp me snel tot de kern te komen en bood vervolgens prikkelende manieren om anders naar mijn leiderschap te kijken. Ik heb geleerd door bewuster met mezelf in verbinding te staan, nog meer verbonden te zijn met mijn omgeving. Ik heb meer rust en focus.

Lees verder

Stella Tempelaar
unitmanager team Zuid en PIJ, Reclassering Nederland

Kennismaken?
Ik ontmoet je graag! Plan je afspraak in.

Waar gaat het je eigenlijk om?

In jouw leidersrol is er veel dat moet. Voldoen aan criteria, plannen en doelstellingen. Het kan altijd beter en je wordt permanent overvraagd. In je werk, thuis en vooral door de voortdurende stroom informatie die door de dag heen op je afkomt. Mails, appjes, rapporten, vragen, nieuws, sociale media…

Het gevoel dat er geen ruimte is voor jezelf, beneemt je af en toe de adem. Want jezelf op 1 zetten is iets wat je niet snel doet. En al zou je willen, waar haal je de tijd vandaan?

Hoe zou het zijn om te ontdekken wat werkelijk belangrijk is voor jou en te leren vertrouwen op je eigen kennis, ervaring en intuïtie? Zodat je met vertrouwen kiest waar je wél en waar je géén energie in steekt.

Het is niet nodig om nóg harder te werken of beter te plannen

Wat wél nodig is: tijd nemen om stil te staan en te luisteren naar jezelf. Te voelen wat om aandacht vraagt en te besluiten om die aandacht aan jezelf te geven.

In een persoonlijk coachingstraject luister ik met je mee. Tijdens onze samenwerking ontdek je dat alles wat jij nodig hebt om je verlangens te realiseren, er al is.

We duiken diep in wat jij in je hebt aan ervaring en talent. Dat doen we door middel van gesprekken, systemische werkvormen en eenvoudige lichamelijke oefeningen uit mindfulness en compassietraining.

Op die manier maken we ruimte voor een andere manier van weten. Niet alleen denken, óók alert worden op de signalen van je lichaam, je zintuigen en je intuïtie. Je leert luisteren naar je eigen wijsheid.

Ik spreek me uit en dat is besmettelijk

Ik ben duidelijk uit gaan spreken naar mijn team wat ik precies bedoel en wat mijn beweegredenen zijn om een bepaalde weg te kiezen. Ik heb geleerd om mensen mee te nemen en daar aandacht aan te besteden. Dat geeft vertrouwen.

Lees verder

Bertiene
programma manager

Doen wat jij belangrijk vindt – op jouw manier

Je begint bij het begin: voelen wat er te voelen valt. Daar zit de richtingwijzer voor wat jij nodig hebt. Je krijgt zicht op waar het verschil zit tussen JA en GEEN NEE. Je leert volle verantwoordelijkheid nemen én laten waar die hoort. Je komt stapje voor stapje in je eigen flow; jij bepaalt in plaats van dat je volgt of afwacht.

Uitspreken waar het je om gaat

Vanzelfsprekend gaan anderen daar iets van merken, je spreekt uit wat jij nodig en belangrijk vindt en wat de achtergrond is van je keuzes.

Niet omdat jij het beter weet maar om te delen wat je gedachten en ideeën zijn. Je schept duidelijkheid en dat brengt rust. Rust in je team en rust in je leven.

Resultaat na een coachingstraject met mij is dat je

  • met vertrouwen keuzes maakt
  • meer balans vindt in de invulling van je (werk)leven
  • meer innerlijke rust en energie ervaart
  • lichter en doelgerichter door het leven gaat
  • tools in handen hebt om je uit te spreken op spannende momenten
  • je vrijer voelt om nee te zeggen tegen mensen en activiteiten die je energie kosten

Je ontwikkelt je leiderschap vanuit jouw talenten en eigenheid. Iedereen in je omgeving gaat daarvan profiteren, zodat jij de impact kunt hebben die je wilt. In je werk en in je leven.

Je maakt keuzes die stap voor stap je leven veranderen in de richting van jouw verlangen. Nieuwe dingen leren doen is één ding, stoppen met gedrag dat je niet meer helpt is een tweede. Afscheid nemen hoort bij verandering, je maakt ruimte voor het nieuwe. En dat is minstens zo belangrijk.

Hoe gaan we aan het werk?

We plannen een kennismaking op mijn werkplek in Rotterdam of via Zoom. Vrijblijvend en op mijn kosten. Besluit je om een coachingstraject met mij in te gaan dan bepalen we samen hoe vaak we gaan werken en wat je daarmee wilt bereiken.

Trajecten bestaan meestal uit 5 tot 10 sessies. Heb je een gerichte vraag; 1 sessie kan ook, bijvoorbeeld voor een teamscan of een loopbaanopstelling.

Een sessie duurt 2 uur en we werken eens in de 3 of 4 weken. We kiezen wat het beste bij jou past. In de tijd tussen onze afspraken ga jij oefenen en uitproberen. Je krijgt van mij gerichte opdrachten en oefeningen om je te daarbij te ondersteunen. Na afloop van het traject heb je je eigen tools voor lastige situaties.

Wil jij zo'n traject?

Plan een bel-afspraak, of stuur me een mailtje. Binnen een werkdag heb je mijn reactie. Ik ontmoet je graag.

Lichter en doelgerichter door het leven

Alice laat je ogenschijnlijk simpele opdrachten uitvoeren die je diepgaand inzicht geven in hoe je omgaat met mensen en hoe mensen met jou omgaan. Je gaat zien wat werkelijk belangrijk is en wat niet. Dat hielp me in mijn werk, maar ook privé. Het effect was al merkbaar na een sessie van twee uur. En nu, vier sessies en enkele maanden later, ga ik lichter en doelgerichter door het leven.

Lees verder

Jolande uit Beijerse
hoogleraar justitiële jeugdinterventies, EUR

Veelgestelde vragen

Ik ben zelfstandig ondernemer is deze coaching ook voor mij?

Deze coaching is zeker ook voor jou! Als zelfstandig professional heb je natuurlijk ook te maken met grenzen en keuzes. Misschien vind je het moeilijk om nee te zeggen tegen bepaalde klanten of opdrachten. Of vind je het lastig om je werk te begrenzen en gaat het altijd maar door, kom je nergens anders meer aan toe…

Als mijn verhaal je aanspreekt en je denkt dat ik iets voor je kan betekenen, ben je van harte welkom!

Hoeveel tijd ben ik tussen de sessies kwijt aan oefeningen en opdrachten?

Als het goed is gaan oefeningen en opdrachten je iets opleveren. Voorbeeld van een oefening: iedere dag 5 min. tijd nemen om te gaan zitten, in te checken bij jezelf en te voelen hoe het met je gaat. De ervaring van al mijn klanten, en ook van mezelf is dat die 5 min. het probleem niet zijn. Moeilijk is stoppen waar je mee bezig bent en gaan zitten. Dát is óók de oefening. Waarom dat niet lukt geeft je heel veel informatie over aan wie en wat jij energie geeft en welke overtuigingen daar onder liggen. Dat is dan weer input voor een volgende sessie.

Een ander voorbeeld is een artikel lezen en een vragenlijst invullen over het team waar je leiding aangeeft. In onze sessie samen stellen we je team op en krijg je inzicht over jouw effect op het team; wat doe jij om de huidige situatie in stand te houden? Wat kun je anders doen?

Je blijft altijd zelf in de lead: het is jouw coachingstraject. Jij bepaalt hoeveel tijd je ergens aan wilt besteden. Op het moment dat jij die heldere keuzes in het voordeel van jezelf gaat maken, groeit je leiderschap.

Ik ben HR-manager; kan dit ook voor ons hele MT?

Dat kan natuurlijk. Ik ben benieuwd waarom jou dat een goed idee lijkt. Wat denk je dat de individuele coaching jouw MT zal opleveren? En als het zover is, wat is er dan anders in jouw organisatie? Wat merk jij daarvan? Misschien is een teamtraject wel een betere optie? In ieder geval leuk om over jouw idee, en de vraag daarachter, van gedachten te wisselen. Ik maak graag een afspraak met je.

Coach je ook online?

Ja, dat doe ik. Ik coachte al wel eens online met klanten die ver weg wonen. Inmiddels heb ik daar in de periode van verplicht thuis werken nog veel meer ervaring opgedaan. Als jij online coaching om wat voor reden dan ook prettiger vindt, bespreken we de mogelijkheden in het intakegesprek.

Wat als ik twijfel tussen individuele coaching en de training Heldere Grenzen?

Goed om je twijfel te onderzoeken. Misschien spreekt de inhoud van Heldere Grenzen je aan, maar werk je liever individueel? Of misschien vind je een groep juist fijn, maar twijfel je over de inhoud van Heldere Grenzen? Als je een kennismaking met me afspreekt, kunnen we samen bekijken wat voor jou voor- en nadelen zijn en kies jij wat jou het beste past.