Hard werken of meebewegen

Willen is kunnen

Zo’n fijne daadkrachtige en stevige overtuiging. Ik ken hem goed. Je neemt het heft in eigen hand. Als jij iets wìlt, dan kun je het realiseren.

Maar iets hards zit er ook in. Willen is werken. En voor mij ontpopte het mooie willen zich ook in moeten. Weinig plezier meer aan te beleven. De andere kant van de willen-medaille is je schuldig voelen. Als je je doel niet realiseert, heb je het misschien niet hard genoeg gewild. Of er niet hard genoeg voor gewerkt.

Au!

De afgelopen jaren heb ik de scherpe randjes van het willen af kunnen schuren. Want ik merkte dat ‘willen’ me erg veel energie kostte.

En daar had ik even niet zoveel van beschikbaar.

Met vallen en opstaan leerde ik hoeveel makkelijker je iets kunt bereiken of creëren als je meelift.  Op de flow van energie die er toch al is. De stroom van dingen die om je heen gebeuren en waarmee je op één of andere manier gelinkt bent. Net als water dat stroomt. Het zoekt de makkelijkste weg en vindt van nature het laagste punt.

Bestemming

Heb je je vastgebeten in een doel en word je er moe van? Ontbreekt het plezier?

Onderzoek of jij jouw willen kunt vertalen in een verlangen. Een intentie.

Maak je verlangen tastbaar en voelbaar. Schrijf het op. Maak een tekening. Zoek een symbool en draag dat bij je of leg het op een plek waar je het regelmatig ziet. Koester je verlangen. En ondertussen ben je alert op wat er op je pad komt; versterkt deze persoon, dit project of deze vraag mijn pad richting mijn verlangen? Of verzwakt dit?

Zeg zoveel mogelijk ‘ja’ tegen alles wat in de richting van je verlangen beweegt

Zeg waar je kunt ‘nee’ tegen alles wat jou een andere kant op trekt, met respect voor de verplichtingen die je hebt. Zo benut je de energie van het geheel waar je deel van uitmaakt. Je werkt samen met de levenskracht in en om je heen. Je creëert meewind.

Beeld: De Vlietlanden, mei 2020

Meer blogs

Over de wet van energie: uitwisseling tussen geven en nemen

‘Ik wil dit niet meer. Dat gevoel van voortdurend moeten opschieten. Tuurlijk, het gaat goed in mijn team en iedereen is blij met mij, maar als ik thuiskom ben ik óp. Ik wil aandacht besteden aan de dingen die ik doe. Niet in een noodtempo het jaarplan in elkaar...

Hoe je gelukkig zijn oefent, óók als het tegenzit

Een lange tafel met mijn liefste mensen, drukte in de keuken met voor ieder gerecht een andere chef-kok, elkaar onbekommerd omhelzen en in mijn botten voelen dat we bij elkaar horen... Kerstmis vieren met de extended fam ging wéér niet door. En ik baalde er vreselijk...

Hoe oefen je compassie? De 1-2-3 methode van Kristin Neff

‘Grrr.Dit schiet niet op.Waarom sta ik hier eigenlijk in die rij?’ Nicky (55), schoolleider, zit tegenover me aan tafel. Ze gebaart druk en praat op hoge toon. ‘Ik vind mezelf zo onaardig! Waarom heb ik geen geduld? Ik sta me rot te ergeren aan dat meisje achter de...

Je las een blog van mij, Alice Wiegers. Leuk als je reageert of mijn blog deelt.

Wil jij je leiderschap ontwikkelen? Dit kan ik doen voor jou:


Teamcoaching – lastige kwesties durven delen, meer openheid en energie in je team.
Individuele coaching – leiderschap op jouw manier, met de impact die jij wilt.
Training Heldere Grenzen – versterk het fundament onder je leiderschap. Verbind je kracht met wijsheid.

En verder:
Wie is Alice?
Wat klanten zeggen

Wil je 1 x per maand een blog van mij in je inbox?
Schrijf je hier in en je krijgt een videoserie kado:

Share This