Hard werken of meebewegen

Willen is kunnen

Zo’n fijne daadkrachtige en stevige overtuiging. Ik ken hem goed. Je neemt het heft in eigen hand. Als jij iets wìlt, dan kun je het realiseren.

Maar iets hards zit er ook in. Willen is werken. En voor mij ontpopte het mooie willen zich ook in moeten. Weinig plezier meer aan te beleven. De andere kant van de willen-medaille is je schuldig voelen. Als je je doel niet realiseert, heb je het misschien niet hard genoeg gewild. Of er niet hard genoeg voor gewerkt.

Au!

De afgelopen jaren heb ik de scherpe randjes van het willen af kunnen schuren. Want ik merkte dat ‘willen’ me erg veel energie kostte.

En daar had ik even niet zoveel van beschikbaar.

Met vallen en opstaan leerde ik hoeveel makkelijker je iets kunt bereiken of creëren als je meelift.  Op de flow van energie die er toch al is. De stroom van dingen die om je heen gebeuren en waarmee je op één of andere manier gelinkt bent. Net als water dat stroomt. Het zoekt de makkelijkste weg en vindt van nature het laagste punt.

Bestemming

Heb je je vastgebeten in een doel en word je er moe van? Ontbreekt het plezier?

Onderzoek of jij jouw willen kunt vertalen in een verlangen. Een intentie.

Maak je verlangen tastbaar en voelbaar. Schrijf het op. Maak een tekening. Zoek een symbool en draag dat bij je of leg het op een plek waar je het regelmatig ziet. Koester je verlangen. En ondertussen ben je alert op wat er op je pad komt; versterkt deze persoon, dit project of deze vraag mijn pad richting mijn verlangen? Of verzwakt dit?

Zeg zoveel mogelijk ‘ja’ tegen alles wat in de richting van je verlangen beweegt

Zeg waar je kunt ‘nee’ tegen alles wat jou een andere kant op trekt, met respect voor de verplichtingen die je hebt. Zo benut je de energie van het geheel waar je deel van uitmaakt. Je werkt samen met de levenskracht in en om je heen. Je creëert meewind.

Beeld: De Vlietlanden, mei 2020

Meer blogs

Gevoelens en leiderschap? Nah, niet professioneel. Toch?

‘Ja, maar dan ben ik zo’n emotionele vrouw…’ Ik praat met Inge, een intelligente leidinggevende in een welzijnsorganisatie. Ze vertelt over een gesprek dat ze had met háár leidinggevende. Hij wilde beknibbelen op het scholingsbudget van één van haar teamleden en ze...

Mijn eigenste kluppie – over ruimte voor nieuwe dingen

De foto waar ik naar kijk is genomen in de zomer van 2012. Ik zoom in op de brede lach van man achter de blonde hoofden en petten van onze dochters en van mij. Knallend groen en olifanten grijs op de achtergrond. Een foto van ons gezin in de jungle van Cambodja. De...

Je ziet ze niet als je ze het meest nodig hebt – hulpbronnen

Het is vandaag dag 28 van het The 100 Day Project en ik doe mee.100 dagen waarin ik iedere dag tijd besteed aan iets wat belangrijk voor me is, maar waar ik niet aan toe kom. Doen wat belangrijk is, schreef ik in dit blog, dat is leiderschap. Barbara...

Je las een blog van mij, Alice Wiegers. Leuk als je reageert of mijn blog deelt.

Wil jij je leiderschap ontwikkelen? Dit kan ik doen voor jou:


Teamcoaching – lastige kwesties durven delen, meer openheid en energie in je team.
Individuele coaching – leiderschap op jouw manier, met de impact die jij wilt.
Training Heldere Grenzen – versterk het fundament onder je leiderschap. Verbind je kracht met wijsheid.

En verder:
Wie is Alice?
Wat klanten zeggen

Wil je 1 x per maand een blog van mij in je inbox?
Schrijf je hier in en je krijgt een videoserie kado:

Share This