Doe iedere dag het belangrijkste ding van je lijstje

Kunst kijken en zelf maken is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Het afgelopen jaar is me steeds duidelijker geworden dat die bron een veel grotere plek mag innemen in mijn leven én in mijn werk.

Het voelt als vrijheid om het niet precies te weten en tóch te beginnen. Ik parkeer mijn oordelen en ideeën over hoe het hoort ver weg en zoek al doende mijn weg in wat er wil ontstaan.

In leiderschapscoaching is het een vast onderdeel; opnieuw benoemen en erkennen van bekende bronnen én open staan voor het vinden van nieuwe, nog onbekende bronnen.

Inspiratie van een voorouder of leraar, een gedicht of je eigen creativiteit. Jouw hulpbronnen helpen je om te kiezen, om dingen op je eigen manier te doen én om je te voeden, afstand te nemen en je batterij op te laden.

De teams waar ik afgelopen jaar mee werkte hadden één ding gemeen: een grote behoefte aan meer openheid, vertrouwen en gevoel van ‘samen’.

Tijd maken om naar elkaar te luisteren en je best doen om elkaar te begrijpen. Uitspreken wat je vindt of wat je voelt… Het zijn de dingen die het eerst van tafel vallen als het werk alleen maar meer en ingewikkelder wordt en collega’s uitvallen of vertrekken.

In individuele coaching ontmoette ik leiders die het heel graag goed willen doen voor hun team, maar niet eindeloos alle ballen in de lucht kunnen houden.

De neiging om HARD te werken is een oude oplossing. Je loopt het risico dat je het belangrijkste uit het oog verliest of laat zitten.

Want de belangrijkste dingen zijn meestal niet de eenvoudigste dingen om te doen.

De wijsheid hierboven van Penelope Trunk houd ik graag in het oog. Vooral als het druk is.
Iedere dag het belangrijkste doen is bewust kiezen voor wat wel en wat niet van dat lijstje.

Iedere dag het belangrijkste doen is leiderschap.

Meer blogs

Vroeg of laat krijg je te maken met angst

Het is niet anders. Leiders die zich ontwikkelen en reflecteren op zichzelf, omdat ze leiders met een missie zijn, krijgen vroeg of laat te maken met angst. Jij kent het ongetwijfeld ook. Heb ik wel het goede besluit genomen?Was ik niet te stevig in het gesprek met...

Je las een blog van mij, Alice Wiegers. Leuk als je reageert of mijn blog deelt.

Wil jij je leiderschap ontwikkelen? Dit kan ik doen voor jou:


Individuele coaching – leiderschap op jouw manier: helderheid, rust en impact.
Bronnen voor leiderschap – durven doen wat nodig is met moed en vertrouwen - workshop van een dag met kleine groep leiders.
Teamcoaching - lastige kwesties durven delen, meer openheid en energie in je team.

En verder:
Wie is Alice?
Wat klanten zeggen

Inspiratie over leiderschap in je inbox? Inzichten en ervaringen van leiders die ik tegenkom, reflectievragen, boekentips enz.

Share This