Doe iedere dag het belangrijkste ding van je lijstje

Kunst kijken en zelf maken is voor mij een belangrijke inspiratiebron. Het afgelopen jaar is me steeds duidelijker geworden dat die bron een veel grotere plek mag innemen in mijn leven én in mijn werk.

Het voelt als vrijheid om het niet precies te weten en tóch te beginnen. Ik parkeer mijn oordelen en ideeën over hoe het hoort ver weg en zoek al doende mijn weg in wat er wil ontstaan.

In leiderschapscoaching is het een vast onderdeel; opnieuw benoemen en erkennen van bekende bronnen én open staan voor het vinden van nieuwe, nog onbekende bronnen.

Inspiratie van een voorouder of leraar, een gedicht of je eigen creativiteit. Jouw hulpbronnen helpen je om te kiezen, om dingen op je eigen manier te doen én om je te voeden, afstand te nemen en je batterij op te laden.

De teams waar ik afgelopen jaar mee werkte hadden één ding gemeen: een grote behoefte aan meer openheid, vertrouwen en gevoel van ‘samen’.

Tijd maken om naar elkaar te luisteren en je best doen om elkaar te begrijpen. Uitspreken wat je vindt of wat je voelt… Het zijn de dingen die het eerst van tafel vallen als het werk alleen maar meer en ingewikkelder wordt en collega’s uitvallen of vertrekken.

In individuele coaching ontmoette ik leiders die het heel graag goed willen doen voor hun team, maar niet eindeloos alle ballen in de lucht kunnen houden.

De neiging om HARD te werken is een oude oplossing. Je loopt het risico dat je het belangrijkste uit het oog verliest of laat zitten.

Want de belangrijkste dingen zijn meestal niet de eenvoudigste dingen om te doen.

De wijsheid hierboven van Penelope Trunk houd ik graag in het oog. Vooral als het druk is.
Iedere dag het belangrijkste doen is bewust kiezen voor wat wel en wat niet van dat lijstje.

Iedere dag het belangrijkste doen is leiderschap.

Meer blogs

Over paarse boerenkool en ontwikkeling van je team

De paarse boerenkool vind ik het lekkerst. Grof gesneden de pan in met geroosterde tomaatjes en limabonen, nootmuskaat, knoflook en citroenrasp. Eet ik mijn vingers bij op. De voldoening maakt het extra lekker: boerenkool en tomaten komen uit mijn eigen tuin....

Gevoelens en leiderschap? Nah, niet professioneel. Toch?

‘Ja, maar dan ben ik zo’n emotionele vrouw…’ Ik praat met Inge, een intelligente leidinggevende in een welzijnsorganisatie. Ze vertelt over een gesprek dat ze had met háár leidinggevende. Hij wilde beknibbelen op het scholingsbudget van één van haar teamleden en ze...

Mijn eigenste kluppie – over ruimte voor nieuwe dingen

De foto waar ik naar kijk is genomen in de zomer van 2012. Ik zoom in op de brede lach van man achter de blonde hoofden en petten van onze dochters en van mij. Knallend groen en olifanten grijs op de achtergrond. Een foto van ons gezin in de jungle van Cambodja. De...

Je las een blog van mij, Alice Wiegers. Leuk als je reageert of mijn blog deelt.

Wil jij je leiderschap ontwikkelen? Dit kan ik doen voor jou:


Teamcoaching – lastige kwesties durven delen, meer openheid en energie in je team.
Individuele coaching – leiderschap op jouw manier, met de impact die jij wilt.
Training Heldere Grenzen – versterk het fundament onder je leiderschap. Verbind je kracht met wijsheid.

En verder:
Wie is Alice?
Wat klanten zeggen

Wil je 1 x per maand een blog van mij in je inbox?
Schrijf je hier in en je krijgt een videoserie kado:

The form you have selected does not exist.

Share This