Bronnen voor Leiderschap

workshop | 21 juni 2023 | 9.30 – 17.00 

Op sommige momenten ben ik me er ineens hyper-bewust van. Van die stroom van voortdurende verandering die het leven is. Hoe ik daarin meebeweeg, maar ook hoe ik die stroom soms tegenhoud.

Leven en leiderschap verschillen niet zoveel van elkaar. In een leidende rol heb je voortdurend te maken met verandering, met meebewegen én met weerstand, van anderen en van jezelf.

In sommige situaties weet je wat je te doen hebt, maar is het spannend en voel je je onzeker. In andere situaties weet je dat het aan jou is om de eerste stap te zetten, maar heb je geen idee waar je uit gaat komen.

Zulke situaties vragen moed en vertrouwen

Het helpt niet als anderen tegen je zeggen: ‘Joh, dat kun je wel, dat komt goed!’

Je hoofd maakt overuren, maar je blijft steken in dezelfde riedel. Je hebt andere bronnen nodig. Bronnen in jezelf.

Workshop

Graag nodig ik je uit voor mijn workshop op 21 juni. Daar ga je op zoek naar jouw bronnen voor leiderschap.

Je werkt met een vraag die jou op dat moment bezig houdt. Een vraag over hoe je omgaat met weerstand in je team, over een keuze die je te maken hebt of over hoe je je uitspreekt als je het anders ziet dan je collega’s in het MT, of…

Programma

We werken met ervaringsgerichte en creatieve werkvormen; de richtingwijzers voor je eigen wijsheid zitten niet in je hoofd, maar in je lijf. De systemische benadering geeft je toegang tot nieuwe bronnen.

We verdiepen ons in het Wiel van Leiderschap en Verandering. Het wiel vertegenwoordigt de cyclus van het leven; de seizoenen in de natuur, het ritme van dag en nacht.

De vier richtingen staan voor de verschillende energieën in de fases van ieder ontwikkelingsproces. Een rijke bron van wijsheid.

Aan het einde van de dag heb je helderheid in je hoofd en stevigheid in je lijf; richting en support voor de volgende stap met je vraag.

 

Voor wie

Voor iedereen die leiding geeft aan verandering; leidinggevenden, projectleiders, coaches. 

 

Praktisch

Woensdag 21 juni van 9.30 – 17.00 uur, inloop vanaf 9.15 uur

Groep max 8 deelnemers; leren van elkaar én persoonlijke aandacht

Locatie: Buitengoed Leeuwenburg in Delfgauw

Kosten: € 225 ex btw, lekkere lunch en tussendoortjes inclusief

Early bird: geef je je op vóór 22 mei, dan krijg je een 1-op-1 na-gesprek (30 min, online) cadeau

Oude culturen en tradities van ver voor onze jaartelling, verspreid over de hele wereld, ontwikkelden en gebruikten de wijsheid van het medicijnwiel.

Op een wiel heeft een mens haar menselijke maat. Je staat in een landkaart van de stroom van het leven en ervaart op een naturlijke manier dat je onderdeel bent van een groter geheel.

Ook 1-op-1 is het mogelijk om te werken met het wiel. Dat heeft een eigen dynamiek. In een groep is het veld sterker en leer je ook van elkaar.

Wil je eerst kennismaken? Welkom!

Heb je vragen of twijfel je of deze workshop iets voor jou is? Goed om het daar even over te hebben.

Plan hier je online afspraak met me in.

In 2011 volgde ik bij Ellie van der Est mijn eerste workshop Wiel van Leiderschap en Verandering. De gelaagdheid en de eindeloze mogelijkheden van het wiel raakte me en maakte me nieuwsgierig naar meer. Vanaf 2017 volgde ik verschillende trainingen bij Daan van Kampenhout en in 2019 ben ik gecertificeerd als facilitator Systemic Ritual®

Jolande uit Beijerse

hoogleraar justitiële jeugdinterventies, EUR

Alice laat je ogenschijnlijk simpele opdrachten uitvoeren die je diepgaand inzicht geven in hoe je omgaat met mensen en hoe mensen met jou omgaan. Je gaat zien wat werkelijk belangrijk is en wat niet. Dat hielp me keuzes maken in mijn werk, maar ook privé. 

Lees verder